Get Adobe Flash player

З 14 по 18 жовтня 2013 року в ДНЗ №1 «Ромашка» проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності з метою профілактичної роботи з дітьми та їх батьками щодо попередження травматизму, поважного ставлення до безпеки людини; формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя гармонізованих з природними , технічними та соціальними чинниками, усвідомлення необхідності вироблення правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи у соціальному середовищі.

Статистика цифр свідчить, що кількість дітей, які загинули від власної необережності чи безпечності, зростає з кожним роком.

І основна причина такого катастрофічного стану справ – незнання правил особистої безпеки, невміння передбачити безпеку. По можливості її уникнути. А при необхідності – діяти. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку і впевнені, що трагедія може статися з ким завгодно, окрім них.

Ось чому, починаючи з дошкільного віку, так важливо формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров'я, виховувати у них свідому, осмислену позицію щодо безпеки життєдіяльності.

План Тижня безпеки:

Понеділок

Тема: «Дитина серед людей».

Вівторок

Тема: «Дитина серед предметів».

Середа

Тема: «Вогонь – друг, вогонь – ворог».

Четвер

Тема: «Безпечні вулиці та дороги».

П'ятниця

Тема: «Природа – мати, коли ти добре її знаєш».

В понеділок, 14 жовтня 2013 року вихователі молодших груп «Казка» і «Калинка» Токар С.О. і Соловей Л.В. залучили дошкільників до заняття соціально-морального спрямування «Моделювання ситуації «Пішли зі мною»». Вивчення правил поводження з чужими людьми. А також провели гру-тренінг «Кошенятко загубилося». Діти молодшої спецгрупи «Майстриня» грали у дидактичну гру «Несмачна цукерка» та сюжетно-рольову гру «Магазин». Вони мали можливість поспостерігати за спілкуванням та поведінкою людей.

У вівторок, 15.10.2013р., вихователь середньої групи «Вишиванка» моделювала разом із своїми малюками ситуацію «відмова від пропозиції»; вони також вивчили правила поводження з незнайомцями. А вихованці середньої групи «Родзинка» разом зі своїм педагогом Шнайдер О.А. читали твори «Небезпечні люди», прийняли участь в бесіді «Я прийшов у гості» (вивчення прислів'їв, приказок), грали у вправу «придумай іншу казку. Що було б якби герої знали правила»

Вихованці середньої спецгрупи «Писанка» читали казку «Троє поросят», були залучені вихователем Яков'юк Л.В. до театральної діяльності «Вовк і семеро козенят», «Котик і півник».

Середа, 16.10.2013 р., в старшій групі «Барвінок» присвятили темі: «Будь обережним». Вихователь Трохлюк Л.А. разом із фізінструктором Пастушок Г.А. організувала ігри-сюжети: «Перша допомога», «Швидка допомога», «Пожежна», гру-моделювання «Аварія».

Дошкільнята старшої групи «Лісовичок» разом з педагогом Жабчик О.І. грали в дидактичну гру «Який електроприлад ввімкнено», прийняли участь в бесіді «Що шкідливо», «Небезпечні предмети», «Побутова хімія», «Дрібні, ріжучі, колючі предмети».

Дошкільнята старшої спецгрупи «Полісянка» аплікували електроприлади та ліпили небезпечні предмети (за зразком).

В четвер, 17.10.13р., був організований загально садковий «День здоров'я». Діти у цей час моделювали ситуації «Вдома хворий» (правила догляду, виклик лікаря, фітотерапія), здійснили екскурсію на медпункт (розгляд термометра, ліків, шприців), малювали на тему «Якщо хочеш бути здоровим», провели бесіду «Якими засобами можна лікувати хворого», вивчили прислів'я та приказки про здоров'я.

П'ятниця, 18.10.13р., тема: «Захисти себе сам».

В старших вікових групах «Лісовичок», «Барвінок», «Полісянка» в ранкові години заплановані та проведені бесіди «Засоби масової інформації» (мета: повідомити дітям про роль ЗМІ при виникненні надзвичайних ситуацій. Вчити правилам поведінки при повідомленні НС).

На занятті «Захисти себе сам» дітям дали уявлення про НС: радіаційна небезпека, хімічні вибухи, про їх наслідки для людей, дії при сигналі «Увага всім!», правила радіаційної безпеки; познайомили з протигазом, респіратором; відпрацювали практичні дії з ними; закріпили вміння вирізання круглої, квадратної форми, різання по прямій.

Педагогами Мартиновою В.О., Гаврушенко Н.І., Яков'юк Л.В. організоване загальносадкове театральне дійство Азбука безпеки».

Авторизація

Відвідування

mod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcounter
94
144
238
2262
1029631
3.19.31.73
2
0
2

Авторські права 2012 @ ДНЗ "РОМАШКА" м. Березне, Рівненська область.

Усі права захищені. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.